Casa Cubista

Casa Cubista er grundlagt i Algarve, Portugal af David Pimental og Aren Williams. Begge er de vilde med traditionelle materialer såsom terracotta, bomuld og uld, og deres kollektioner bliver skabt i tæt samarbejde med traditionelle håndværkere  og små, familieejede virksomheder. 
Casa Cubista er kendt for deres dristige og geometriske former, og Casa Cubista tager udgangspunkt i de ærlige, traditionelle materialer - terracotta, bomuld, sukkerrør, jute, hør og uld - som de bruger til at skabe deres kollektioner, og de arbejder tæt sammen med traditionelle håndværkere og små familieejede virksomheder for at bringe det hele til live.

Processen fra start til slut  

Omhyggeligt formet af Ruis hænder
Rui kaster først lerklumpen, som senere bliver til flot keramik på drejehjulet. Mens leret drejer ved høj hastighed former han nænsomt det fugtede ler til netop den form og størrelse han vil have den i.
Håndmalet af Regina
Efter keramikken er blevet formet sættes det uden for i den varme portugisiske sol for at tørre, hvorefter Rui's tante Regina nænsomt håndmaler det, som det ses på billedet.
Brænding
Når Regina er færdig med at give keramikken dets flotte farver, brændes det hvorved de smukke farver virkelig træder frem.
Resultatet er en forevigelse af både Rui's og Regina's omhyggelige håndværk og bærer præg af deres mangeårige erfaring og passion for deres arbejde.
Det endelige resultat er noget af Portugals smukkeste keramik og med historien om hvordan hvert stykke fremstilles vækkes billederne af kunstnerne nærmest til live hver gang man kigger på det derhjemme. Vi blev hurtigt forelsket, og vi håber I nu kan se hvorfor.
Se hele kollektionen fra Casa Cubista her.